Visa upp dig på hemsidan

En egen hemsida är ett briljant sätt att hitta potentiella kunder eller en ny arbetsgivare! Det gäller dock att din hemsida blir bra för att det ska vara inbjudande. Du vill få mailen full med jobberbjudanden, inte bli förkastad ned i sökresultaten på grund av dålig statisk.

CV och personligt brev

Söker du arbete och har ett hemsida ska du bjuda på dig själv och inkludera dina ansökningspapper direkt på sajten. Du kan skriva ett mer generellt personligt brev på sajten för att visa upp dina färdigheter. Man rekommenderar att vinkla sitt personliga brev för att passa företaget du söker jobb hos. Men om du lämnar ut brevet till alla måste det inkludera alla egenskaper som du uppskattar med sig själv och som du tror att en potentiell arbetsgivare skulle uppskatta att ha i sitt team. Du kan använda dig av mallar och tips från bra informationskällor för att komma fram till ett personligt brev som passar dig och branschen du vill jobba för.

Sprida information

När du har sajten igång med dina ansökningar och annan information, behöver du nå ut med hemsidan. Ett sätt är att inkludera hemsidans URL på alla fysiska ansökningar som du delar ut via brev och mail. Om du skriver ut din CV och delar ut kopior kanske personerna inte orkar skriva in din URL för att studera din hemsida. Du kan förenkla och uppmuntra deras besök genom att göra om URL:en till en QR-kod och ta med bilden på koden vid hemsidan. Nästan alla telefoner har en förinstallerad app för att läsa av QR-koder och komma direkt till hemsidan.