Hitta rätt tillbehör för en optimal arbetsdag

Oavsett om du sitter på kontoret eller arbetar hemifrån finns det saker som förenklar arbetsdagen avsevärt. Använder du din egen laptop hemma märker du nog ganska snabbt att bilden inte blir så bra med den inbyggda kameran som man kan önska. Ergonomin kan också lätt bli bristfällig utan rätt tillbehör vilket gör att arbetsdagen känns längre.

För bästa ergonomi

Ergonomin blir ofta lidande när man exempelvis arbetar hemifrån, eller inte har ett anpassningsbart skrivbord på kontoret. Att investera i justerbara stolar och skrivbord är alltid en bra idé. Ett enkelt sätt att slippa nackspärr är att höja upp skärmen med hjälp av ett monitorställ. Stöd för handlederna är bra när man skriver mycket vid tangentbordet och rätt belysning gör ofta stor skillnad för hela arbetsdagen.

För bästa upplevelse

År 2021 kan man tycka att dålig webbkameraupplösning borde vara ett minne blott. Tyvärr lider den absoluta majoriteten av laptops fortfarande av kameror som knappt hade godkänts i en budgettelefon från tidigt 10-tal. En separat webcam med inbyggd mikrofon av bra kvalitet är något man lätt hittar för under tusenlappen idag. Som en bonus slipper du använda headset.